Menu

Mozaïekbeheer

RENDEMENT VAN SLIM GRASLANDMANAGEMENT

Door een steeds vroegere grasoogst, valt de eerste snede tegenwoordig midden in de broedperiode van de weidevogels. Dit is funest voor zowel de nesten en kuikens van weidevogels als voor kruiden en insecten. Door te variëren in je graslandbeheer, oftewel mozaïekbeheer, kun je zonder al te veel arbeid, toch ruimte vrij houden voor kruiden, insecten en dieren. Dat betekent dat je weidepercelen afwisselt met maaipercelen, niet hele blokken in 1x maait maar om-en-om op twee tijdstippen, of slootranden laten staan op de maaipercelen en pas bij de volgende snede meenemen. Maatregelen die niet veel te kosten en bovendien het risico op een matige kuil door tegenvallend weer beperken!

Lees ook:

Mozaïkbeheer: hoe doe je dat?

 

Hoe bescherm je weidevogelnesten?

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van