Menu

Waarom WeideWinst?

Biodiversiteit wordt steeds belangrijker. En de rol van landbouw daarbij wordt steeds kritischer gevolgd. Hoe kun je als melkveehouder bijdragen aan biodiversiteit op een manier die past in je bedrijfsvoering? We hebben in onderzoek- en praktijksituaties de verschillende mogelijkheden voor je verkend. Deze hebben we vertaald naar tips en maatregelen waarmee je met weinig moeite en kosten meer biodiversiteit creëert. Bovendien bieden deze maatregelen ook nog eens voordelen voor je bedrijf. Dubbele winst dus. Wij noemend dit WeideWinst.

Bijen

Kruiden zijn bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor insecten en vogels. En dat niet alleen; ze kunnen ook de bodemgezondheid verbeteren en zijn beter bestand tegen droogte dan gras. Het laten staan van een bloemrijke slootrand kost weinig moeite en biedt schuilmogelijkheden voor weidevogelkuikens en trekt ook nog eens insecten aan.

Met een paar nieuwe, eenvoudige maatregelen kun je al snel de biodiversiteit op je bedrijf een boost geven. Op deze website vind je informatie en praktische tips voor meer weidewinst. Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van