Menu

Hoe krijg je kruiden in je gras en welke kies je?

Ouder grasland wordt vanzelf gevarieerder, zeker als de bemesting en maaifrequentie daalt. Maar op rijke landbouwgronden moet je soms langer wachten of het zijn minder gewenste kruiden die opkomen. Wil je sneller de voordelen van kruiden in het grasland plukken dan kun je de natuur ook een handje helpen met inzaaien of doorzaaien van geschikte mengsels. Wil je kruiden gaan inzaaien of doorzaaien? We hebben een factsheet voor je samengesteld met de belangrijkste handvatten voor het inzaaien of doorzaaien van kruiden en het kiezen van het juiste kruidenmengsel:

bekijk de factsheet kruiden inzaaien

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van