Menu

Maak een beweidingsplan voor meer biodiversiteit

Beweiden is een vak. Overschakelen naar beweiding of het optimaliseren van je huidige beweiding vraagt om kennis, durf en tijd. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn: met het Nieuw Nederlands Weiden wordt momenteel een eenvoudig weidesysteem uitgetest. En gelukkig zijn er ook voldoende websites en professionals met kennis en ervaring die kunnen helpen bij het omschakelen naar meer of anders weiden.

Meer lezen:


Stichting weidegang

Wil je met weidegang aan de gang of je huidige beweidingssyteem optimaliseren neem contact op met Stichting Weidegang. De Stichting Weidegang heeft veel kennis in huis en weidecoaches beschikbaar die samen met jou de wei in gaan en de mogelijkheden voor weidegang bespreken:

https://www.stichtingweidegang.nl/

Groen kennisnet

Nog veel meer informatie over alle facetten van beweiding is te vinden op:

https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/dossier/Beweiding.htm

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van