Menu

Beweiden, goed voor bodem

Door beweiden voed je ook de bodem. Bij beweiden zijn er meer bovengrondse gewasresten dan bij maaien; beweiden resulteert daarom in een hogere organische stofaanvoer naar de bodem dan
maaien. Meer organische stof betekent een beter watervasthoudend vermogen van de bodem, betere bodemstructuur en beworteling, meer nutriëntenlevering, meer eten voor je bodemleven, en dus meer bodemleven! Daarnaast sla je koolstof (aanwezig in organische stof) op in de bodem waardoor de hoeveelheid CO2 in de lucht vermindert. Dus ook beter voor het klimaat.

 

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van