Menu

Kruiden

DUURZAME SMAAKMAKER VOOR DE MELKVEEHOUDERIJ

Veelgestelde vragen Kruiden in de wei leveren winst op! Niet alleen voor je bedrijf en het vee, maar ook in maatschappelijk waardering. Zo is Albert Heijn met een aantal melkfabrieken in gesprek over een hogere melkprijs voor duurzame (kruiden)melk. En ook de Biodiversiteitsmonitor van Friesland Campina zet in op een betere prijs voor melk van kruidenrijk grasland. Kruiden zorgen voor meer biodiversiteit op het platteland. Het levert niet alleen diversiteit aan planten op, maar ook meer insecten en weidevogels.

Lees ook:

Ervaring met smalle weegbree in veenweiden
Zeven belangrijke voordelen van kruiden voor jouw bedrijf
Hoe krijg je kruiden in je gras en welke kies je?

 

“Met kleine aanpassingen in je bedrijfsvoering kun je al snel meer biodiversiteit realiseren.” Teus Verhoeff, Adviseur Economie en Strategie bij PPP-Agro Advies

Biodiversiteit in beeld

WeideWinst

Zorg met slimme maatregelen voor meer biodiversiteit op je bedrijf. Getest in de praktijk door collega-melkveehouders die net als jij ook gewoon lekker willen boeren. 

Ontdek hoe je met kruiden, bemesting, slootkantbeheer, beweiding en meer biodiversiteit een boost kunt geven. En ook nog eens voordeel voor je bedrijf behaalt. Dubbele winst dus. Ofwel WeideWInst!

Kies het thema dat bij je past en ontdek wat er mogelijk is!

Bekijk onze thema's

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WeideWinst is een initiatief van